Na Corona aan de deur

Tijdens de coronacrisis had de overheid, ons deurwaarders beleid opgelegd hoe wij “Coronaproof” ons werk konden doen, wat betreft het overhandigen van exploten aan particulieren. U begrijpt dat dit met veel afstand en desinfectie gepaard ging.

Bij bedrijven en kantoren, waar je bijvoorbeeld voor een loonbeslag kwam, was het nog steeds wel mogelijk om fysiek ambtshandelingen te verrichten. Maar ook hier gepaste afstand en rauwe handen van al het desinfectiemiddel. Door het thuiswerkbeleid liep je er vaak tegen dat op veel bedrijven geen bevoegde medewerkers aanwezig waren om dit loonbeslag aan te nemen.

Mondeling toelichting niet mogelijk

Omwille van de privacy van de betroffen medewerker wie het loonbeslag betrof lieten we dan het exploot in een zogenaamd gesloten envelop achter bij de receptie van het bedrijf. Het was zo jammer dat we hierdoor niet, zoals we gewend zijn, persoonlijk mondelinge toelichting te geven op de kwestie, eventueel extra informatie of uitleg te geven over het uitvoeren van het loonbeslag en het bepreken van opties om de zaak zo goed mogelijk op te lossen.

Enfin, na bijna twee jaar als een soort gerechtelijke postbode het ambtelijke werk te hebben uitgevoerd is het een verademing om weer gewoon bij iemand aan te bellen en een gesprek te voeren en uiteraard het exploot te overhandigen!

Gelukkig kan er inmiddels steeds meer, hoewel het afstand houden en geen handen schudden wel een gewoonte lijkt te zijn geworden.

Is er veel veranderd?

Nu zul je als lezer wel afvragen: is er veel veranderd na deze twee aparte jaren?
Eigenlijk valt dat best mee. De mensen zijn nog steeds wisselend van aard en karakter. De één is boos, de ander verbaasd, weer een ander heeft vragen en die kun je dan beantwoorden. Van excessen is nauwelijks sprake. Een enkeling wijst de Coronacrisis aan als veroorzaker van de financiële problemen.

Op zoek naar de beste oplossing

Wij zoeken altijd naar de beste oplossing. Niet voor niets is dat de slogan onder ons logo! Als de deurwaarder het aan de deur niet kan oplossen staan onze medewerkers op kantoor klaar om het zoeken naar die beste oplossing voort te zetten. Ook op onze website staat een schat aan informatie voor klantdebiteuren met als doel tot de beste oplossing te komen. De mogelijkheden om uit de problemen te komen zijn er altijd.

Begrip hebben voor de situatie en daarmee om kunnen gaan, dat zijn de basiselementen om tot een oplossing te komen voor iedere persoonlijke crisis. Want hoe dan ook: niemand wil in een situatie terechtkomen dat vanaf buitenaf wordt ingegrepen in zijn of haar persoonlijke financiële situatie.

Betalingsregeling die werkt voor opdrachtgever en klantdebiteur

Het treffen van duurzame betalingsregelingen waarbij perspectief wordt geboden aan de klantdebiteur EN aan onze opdrachtgever is van essentieel belang om maatschappelijk betrokken te incasseren. Dit geldt uiteraard niet voor een huisuitzetting bij een overlastzaak.

Het kan natuurlijk gebeuren dat in een dossier in de executiefase beslag gelegd wordt op bijvoorbeeld het inkomen. Of dat nu loonbeslag is, beslag op een sociale uitkering of een beslag gelegd op het banksaldo, het grijpt altijd in op de privésituatie en dat is voor het hele gezin merkbaar.

Nieuwe manieren vinden tot een oplossing

De nieuwe kijk op en uitvoering van de vereenvoudigde beslagvrije voet, die de afgelopen periode is ingevoerd, heeft een sociaal karakter en is voor alle partijen duidelijker. En verzoeken van klantdebiteuren om de beslagvrije voet (tijdelijk) aan te passen vanwege persoonlijke omstandigheden worden in overweging genomen en kortgesloten met onze opdrachtgever. In samenwerking met onze opdrachtgever is het dan mooi om te zien dat in bijzondere gevallen een oplossing kan worden gevonden waar alle partijen zich goed bij voelen.

En dan ben je dus maatschappelijk betrokken aan het incasseren. Altijd de beste oplossing! Zo doen wij dat al sinds 1983, zo doen we dat nu en zo doen we dat in de toekomst.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op